Formació en Suport Vital Bàsic i Desfibrilació Externa per a personal no sanitari

ORION PREVENCION és centre acreditat pel Institut d'Estudis de la Salut (Generalitat de Catalunya) per al desenvolupament de programes formatius sobre assistència sanitària immediata, adaptats a diferents col·lectius.

La cardioprotecció dels espais públics i privats incrementa la seguretat davant possibles emergències, potència la imatge d’entitat responsable i és una aplicació pràctica del Decret 82/2010.

Més del 85% de les morts sobtades són d’origen cardíac. L’aturada cardíaca és responsable de més de 350.000 morts anuals en entorns extrahospitalaris en Europa (aquesta xifra en Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, multiplicant per 5 les morts produïdes en accident de trànsit), on no hi ha personal entrenat o qualificat per atendre aquesta patologia.

S’ha de potenciar el seu ús i la formació en SVB i DEA  al personal en centres comercials, hotels, centres esportius o d’oci, espais públics entre d’altres i posar en marxa la cadena de supervivència fins a l’arribada dels serveis d’emergència mèdica.

ORION PREVENCIÓN imparteix aquesta formació segons la normativa vigent, Decret 151/2012, i l’avaluació teòric-pràctica es realitza seguint les pautes indicades pel Consell Català de Ressucitació (CCR), segons les recomanacions de l’ European Resuscitation Council (ERC).

Normativa de interès

  • Real Decreto 365/2009, de 20 de marzo, por el que se establecen las condiciones y requisitos mínimos de seguridad y calidad en la utilización de desfibriladores automáticos y semiautomáticos externos fuera del ámbito sanitario.
  • Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s’aprova el catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures.
  • Decret 151/2012, de 20 de novembre, pel qual s'estableixen els requisits per a la instal·lació i l'ús de desfibril·ladors externs fora de l'àmbit sanitari.

Descargar programa formativo

Destacats

Ponència sobre Plans d'Igualtat a la empresa: "El valor d'una cultura igualitària"

El...

Presentació metodologia B-learning

Grup CIEF i la Cambra de Comerç de Reus treballem...

Celebra l'estiu i format a Grup CIEF

Ja arriba l’estiu i les jornades intensives, les...

Nova presentació de serveis Grup CIEF

...

Noves oportunitats pel teu futur professional

Estàs en situació d’atur i en busca de...

Canal Cief