ISO 22000:2005

Sistema de Gestió per a la Inoculació dels Aliments

Requisits per a qualsevol Organització en la cadena d'aliments

Una visió global

Els fabricants i suministradors d'aliments han estat fent front durant llarg temps a un creixent número de normes relacionades amb la inoculació dels aliments. Algunes d'aquestes normes són:

 • APPCC (Anàlisi de Punts Crítics)
 • BRC (British Retail Consortium) Norma relacionada tant amb la producció d'aliments com amb la fabricació de material d'envàs i embalatge.
 • IFS (International Food Standard)
 • EUREPGAP atualmente: Global GAP
 • GMP (Good Manufacturing Practices)

Moltes empreses necessiten estar certificades d'acord amb varies d'aquestes normes. Però, aquest fet suposa costos innecessaris i la duplicació dels esforços.

Antecedents

La norma ISO 22000:2005, desenvolupada amb la participació d'experts en el sector de l'alimentació, va ser aprovada per consens internacional i amb ella es varen armonitzar els requisits per a gestionar sistemàticament la inoulació  en la cadena dels aliments, oferint així una solució única per a les bones pràctiques a nivell mundial.

La norma ISO 22000:2005 va ser necessària com a consequència del significatiu increment de les malalties causades per aliments infectats tant a països desenvolupats com aquells en vies de desenvolupament.

Introducció

L'inoculació dels aliments es relaciona amb la presència de microorganismes que posen en perill el menjar en el punt de consum. Els riscos o amenaces es poden produïr en qualsevol etapa de la cadena dels aliments, de manera que un acurat control de la mateixa és esencial per evitar la contaminació.

Qui hi ha a la cadena?

 • Productors de menjar
 • Transportistes
 • Emmagatzemadors
 • Distribuidors
 • Altres
  • Productors d'equip
  • De material de emmagatzematge
  • Els relacionats amb la neteja
  • Additius i ingredients

Principis APPCC

Aqueta norma integra els principis d l'APPCC (Anàlisis de Punts Crítics) i l'aplicació de les etapes desenvolupades per la Comisión del Codex Alimentarius.

L'anàlisi de riscos és la clau per a un efectiu sistema de gestió per a la seguretat dels aliments.

Objectiu de la Norma

L'objectiu principal de la norma és unificar a nivell mundial els requisits per a la gestió de la inoculació dels aliments dintre de la cadena. En particular s'espera que la norma sigui aplicada per Organitzacions que busquen un sistema de gestió més dirigit, enfocat, coherent i integrat que el que habitualment es requerit per la llei.

Assessoria experta

Grup CIEF posa  la disposició de les emprses i Organitzacions, un grup d'experts consultors amb gran coneixement en la matèria i coneixedors de múltiples escenaris en l'aplicació de les normes de Seguretat Alimentària (BRC, IFS, ISO 22000, Pas 220). Oferim solucions per a dur a terme una correcta aplicació de les normes, tot adaptant-nos a les seves necessitats i aconsellant les millors opcions per adequar els seus processos a les exigències de la Seguretat en l'Alimentació.

Amb els nostres serveis de consultoria  assegurem la coordinació efectiva i eficient de la planificació acordada en la fase d'avaluació.

El més important en una assessoria o consultoria d'implantació és fer les coses simples i pràctiques de forma que l'empresa o l'Organització pugui demostrar l'acompliment de manera efectiva i d'acord amb allò que els auditors de la norma esperen trobar.

Learning Pill: ISO 22000:2005

Visualitzar tutorial de registre a l'Aula Virtual

Descarregar programa formatiu

 

Iconos designed by Flaticon.com

Destacats

Connecta't al Talent

Comencem l'any amb energies renovades i amb moltes ganes de...

Ponència sobre Plans d'Igualtat a la empresa: "El valor d'una cultura igualitària"

El...

Presentació metodologia B-learning

Grup CIEF i la Cambra de Comerç de Reus treballem...

Celebra l'estiu i format a Grup CIEF

Ja arriba l’estiu i les jornades intensives, les...

Nova presentació de serveis Grup CIEF

...

Canal Cief