Inici Curs Superior Lean Management

El passat divendres 21 d’octubre de 2016 va començar el Curs Superior Lean Management  nivell bronze impartit i coordinat per Grup CIEF i la Cambra de Comerç de Reus.

El Lean és una filosofia tradicionalment relacionada amb empreses del sector industrial que a més han treballat, durant molt de temps, amb un alt volum de producció i una baixa variació quant a referències i models de producte.

El mercat actual, llevat d’algunes excepcions, exigeix a les empreses que el seu procés tingui un enfocament totalment diferent. És a dir, processos d’una alta variació i baix volum. Processos amb una gran flexibilitat, que solen ser el més habitual en pimes. En aquests processos les ordres no són predicibles i la planificació és complicada. És per això que es fa imprescindible aplicar metodologies basades en el Lean i la Millora continua.

A més és important comentar que la filosofia Lean és aplicable en molts altres sectors com: logística, serveis, etc.

Al llarg de la primera sessió es van dur a terme varies simulacions pràctiques per a posar de manifest quins són els problemes reals, així com per plantejar accions de millora que permetin el lead time i verificar la seva efectivitat.

En futures reunions s’explicaran quins són els passos que s’han de seguir per a una implementació Lean. A mode de resum, cal destacar que el primer pas consisteix en tenir resolts tots els aspectes relacionats amb la qualitat dels productes i posteriorment s’ha d’incidir en eines de gestió visual.

Destacats

Connecta't al Talent

Comencem l'any amb energies renovades i amb moltes ganes de...

Ponència sobre Plans d'Igualtat a la empresa: "El valor d'una cultura igualitària"

El...

Presentació metodologia B-learning

Grup CIEF i la Cambra de Comerç de Reus treballem...

Celebra l'estiu i format a Grup CIEF

Ja arriba l’estiu i les jornades intensives, les...

Nova presentació de serveis Grup CIEF

...

Canal Cief